Rukiisen herkulliset välipalapatukat töihin, kouluun ja harrastuksiin!
Valmistusaika
Työaika: 30 min
Yhteensä: 45 min
Ainekset
Pohja
4,5 dl Väinämöisen RuisNappeja / Ruis Varrasleipää
2 dl mantelilastuja
4 rkl hunajaa
1 rkl kookosöljyä (ei pakollinen)
2 banaania
ripaus suolaa
Pinnalle
2 dl Aito RuisSipsi
1 dl tuoreita mustikoita
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl kuivattuja hedelmiä
2 rkl hunajaa
Ohje
- Laita kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen ja hienonna sileäksi. RuisNappeja/ Varrasleipää kannattaa murskata hieman etukäteen kädellä.
- Anna koneen pyöriä niin kauan, että saat tasaisen massan.
- Aseta massa suorakaiteen muotoiseen ruuanlaittopaperilla vuorattuun vuokaan.
- Kypsennä pohjaa 180° uunissa 5 minuuttia.
- Sillä välin sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Ota vuoka pois uunista ja laita täyte pohjan päälle. Paina täytettä hieman, jotta se uppoaa pohjaan kiinni.
- Levitä lusikalla pintaan vielä hunajaa ja kypsennä vielä 15 minuuttia uunissa.
- Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.
Vinkki!
Voit kuorruttaa jäähtyneet palat sulatetulla suklaalla jolloin saat oivan jälkiruokapatukan.