Suussa sulavaa tiramisua murean Varrasleivän päällä. Maista & Ihastu!
Valmistusaika
Työaika: 30 min
Yhteensä: 2 t 30 min
Ainekset
Täyte
4 keltuaista
4 valkuaista
100 g sokeria (tai vähemmän, jos ei halua kovin makeaa)
vähän vaniljasokeria
400 g mascarpone –juustoa
2 liivatelehteä
2 rkl Amarettoa
1 Varrasleipä
Kostutukseen pari kupillista kahvia ja 1 dl amarettoa
Ohje
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
- Vatkaa sokeri, keltuaiset ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon huoneenlämpöinen, vähän notkistettu tuorejuusto ja sekoita hyvin.
- Lämmitä alkoholi ja lisää liotetut liivatelehdet mukaan. Sekoita kunnes liivatelehti on täysin liuennut. Lisää mascarponen sekaan.
- Vatkaa valkuaiset tiiviiksi vaahdoksi ja sekoita 3 – 4 erässä hitaasti vaivaten massaan.
- Aseta Varrasleipä ruuanlaittopaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Kostuta Varrasleipä huolellisesti kahvin ja Amaretton seoksella.
- Lisää sitten täyte vuokaan, peitä kelmulla ja laita kahdeksi tunniksi kylmään. Poista kelmu ja aluspaperi.
- Koristele RuisSipsi-murulla sekä kaakaojauheella. Leikkaa tiramisu annospaloiksi.
Vinkki!
Valmista leivinpaperista leikkaamalla haluamasi muotoisia sapluunoita. Aseta sapluuna tiramisu palan päälle ja sirottele päälle rouhittuja Aito RuisSipsejä ja kaakaojauhetta.