Vegaanisissa Linkosuon talon dipeissä korostuvat hummus, BBQ ja kurpitsa. Kokeile ja maista Linkosuon snäkkiperheen eli ruis- ja kauralastujen kanssa.
Valmistusaika: 15 min
Talon Hummus
1 prk kikherneitä
50 g paahdettuja seesaminsiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1/4 ruukkua tuoretta korianteria
1/4 ruukkua tuoretta lehtipersiljaa
2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippurirouhetta
1/2 sitruunamehua
Ohje
- Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
- Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla niin, että saavat kullanruskeat värin.
- Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen oliiviöljyä ja sitruunamehua lukuun ottamatta.
- Laita tehosekoitin käyntiin ja anna käydä täydellä teholla hetken niin, että seos alkaa muodostua tahnaksi.
- Lisää oliiviöljy ja sitruunamehu hiljalleen joukkoon koneen vielä käydessä.
- Tarjoa Linkosuon Ruislastujen kera.
BBQ-creme
225 g creme fraichea
75 g barbeque-kastiketta
1 tomaatti kuutioituna
2 tippaa tabascoa
1 tl jauhettua juustokuminaa
Ohje
- Vaahdota creme fraiche kevyesti.
- Sekoita muut ainekset creme fraichen joukkoon nostellen kevyesti.
- Tarjoa Linkosuon Ruislastujen kera.
Kurpitsa-korianterimousse
250 g myskikurpitsaa paahdettuna
1/4 ruukkua tuoretta korianteria
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
1/4 palkoa punaista chiliä
1/4 dl sitruunamehua
Kurpitsojen paahtamiseen rypsiöljyä, mustapippurirouhetta ja suolaa
Valmistus:
- Lämmitä uuni 200-asteeseen.
- Kuori kurpitsa. Poista siemenet ja lohko kurpitsa noin 5×5 cm kokoisiksi lohkoiksi. Laita kurpitsalohkot uunipellille. Pirskottele lohkojen päälle rypsiöljyä. Laita lohkojen päälle kevyesti suolaa ja mustapippuria. Paahda lohkot uunissa noin 30-40 min, kunnes ovat saaneet kevyen paahtuneen värin ja ovat pehmenneet.
- Leikkaa chili pitkittäin halki ja poista siemenet.
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen sitruunamehua lukuun ottamatta.
- Laita tehosekoitin käyntiin ja anna käydä hetken täydellä teholla niin, että seos alkaa muodostua tahnaksi.
- Lisää sitruunamehu koneen käydessä vielä hiljalleen.
- Tarjoa Linkosuon Ruislastujen kera.
Nämä reseptit suunnitteli Chef Arto Rastas.