Vegaaniset Linkosuon talon dipit

Vegaanisissa Linkosuon talon dipeissä korostuvat hummus, BBQ ja kurpitsa. Kokeile ja maista Linkosuon snäkkiperheen eli ruis- ja kauralastujen kanssa.

Valmistusaika: 15 min

Talon Hummus 

1 prk kikherneitä
50 g paahdettuja seesaminsiemeniä
1 valkosipulinkynsi
1/4 ruukkua tuoretta korianteria
1/4 ruukkua tuoretta lehtipersiljaa
2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippurirouhetta
1/2 sitruunamehua

Ohje

  1. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
  2. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla niin, että saavat kullanruskeat värin.
  3. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen oliiviöljyä ja sitruunamehua lukuun ottamatta.
  4. Laita tehosekoitin käyntiin ja anna käydä täydellä teholla hetken niin, että seos alkaa muodostua tahnaksi.
  5. Lisää oliiviöljy ja sitruunamehu hiljalleen joukkoon koneen vielä käydessä.
  6. Tarjoa Linkosuon Ruislastujen kera.

BBQ-creme

225 g creme fraichea
75 g barbeque-kastiketta
1 tomaatti kuutioituna
2 tippaa tabascoa
1 tl jauhettua juustokuminaa

Ohje

  1. Vaahdota creme fraiche kevyesti.
  2. Sekoita muut ainekset creme fraichen joukkoon nostellen kevyesti.
  3. Tarjoa Linkosuon Ruislastujen kera.

Kurpitsa-korianterimousse

250 g myskikurpitsaa paahdettuna
1/4 ruukkua tuoretta korianteria
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
1/4 palkoa punaista chiliä
1/4 dl sitruunamehua

Kurpitsojen paahtamiseen rypsiöljyä, mustapippurirouhetta ja suolaa

Valmistus:

  1. Lämmitä uuni 200-asteeseen.
  2. Kuori kurpitsa. Poista siemenet ja lohko kurpitsa noin 5×5 cm kokoisiksi lohkoiksi. Laita kurpitsalohkot uunipellille. Pirskottele lohkojen päälle rypsiöljyä. Laita lohkojen päälle kevyesti suolaa ja mustapippuria. Paahda lohkot uunissa noin 30-40 min, kunnes ovat saaneet kevyen paahtuneen värin ja ovat pehmenneet.
  3. Leikkaa chili pitkittäin halki ja poista siemenet.
  4. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen sitruunamehua lukuun ottamatta.
  5. Laita tehosekoitin käyntiin ja anna käydä hetken täydellä teholla niin, että seos alkaa muodostua tahnaksi.
  6. Lisää sitruunamehu koneen käydessä vielä hiljalleen.
  7. Tarjoa Linkosuon Ruislastujen kera.

Nämä reseptit suunnitteli Chef Arto Rastas.

Reseptissä käytetyt tuotteet