Mitä eroa on Ruisnapilla, Ruissipsillä ja Ruislastulla?

Ruisnapin, Ruissipsin ja Ruislastun eroja

Kesän herkkutarjottimia suunnitellessa monet painivat tutun pulman ympärillä: Mitä eroa olikaan Ruisnapeilla, Ruissipseillä ja Ruislastuilla? Tässä blogitekstissä kerromme sinulle kaiken, mitä sinun pitää tietää näihin tuotteisiin liittyen täydellisiä lisukkeita suunnitellessasi.

Muistathan myös ruistuotteidemme serkut: Kauranappi, Kaurasipsi ja Kauralastu – nämä tuotteet toimivat käytettäviksi samalla logiikalla kuin ruissukulaisensa.

Väinämöisen Ruisnappi – Murea varma valinta

Väinämöisen Ruisnappi

Tämä legendojen legenda tunnettiin aiemmin nimellä Palttoonappi. Tiesitkö, että nämä napit saivat alkunsa, kun Jussi Linkosuo keksi aikoinaan hyödyntää Ruisreikäleivän keskipalan omana tuotteenaan? Näin syntyi maailman ensimmäinen ruissnacksi, jonka pohjalta on myöhemmin jalostettu useita herkullisia tuotteita.

Ruisnappi on muodoltaan pyöreä ja littana, rakenteeltaan murea. Ruisnappi muistuttaa kaikista eniten koostumukseltaan ruisleipää, eli näin ollen se on paksumpi tuote verrattuna Ruissipsiin ja Ruislastuun.

Ruisnapin päälle voit laittaa samankaltaisia täytteitä, mitä laittaisit esimerkiksi leivän päälle. Ruisnapit sopivat myös loistavasti tarjoiltavaksi vieraille pieninä suupaloina.

Mikäli haluat tarjoilla juhlissa tai illanistujaisissa täytettyjä ruissnackseja ja haluat tehdä ne jo hyvissä ajoin valmiiksi (esimerkiksi jo edellisenä päivänä), on Ruisnappi koostumuksensa ansiosta varmin vaihtoehto. Se kestää hyvin säilytystä eikä rakenne pehmene täytteistä.

Kokeile Nappien kanssa esimerkiksi näitä reseptejä:
Ruisnapit tuotejuustolla ja kirsikkatomaateilla
Toast Skagenit

Muista myös Väinämöisen Kauranappi, joka sopii käytettäväksi samaan tapaan Ruisnapin kanssa. Ruis- ja Kauranapit löydät kauppasi kuivaleipähyllystä.

Tutustu nappivalikoimaan:
Väinämöisen napit

Ruissipsi – Rapea herkku, joka sopii parhaiten nautittavaksi erilaisilla täytteillä

Ruissipsi

Monille tuttu Ruissipsi on juhlien suurin herkku. Ruissipsit sopivat kuppimaisen muotonsa ja rapean rakenteensa ansiosta erinomaisesti täytettäviksi esimerkiksi erilaisilla tuorejuustopohjaisilla täytteillä.

Ruissipsien täyttäminen kannattaa jättää tehtäväksi juuri ennen tarjoilua (0,5h-2h), jotta sipsien rakenne ei ehdi pehmenemään ennen tarjoilua. Täytteen voit hyvin tehdä jo ajoissa valmiiksi jääkaappiin maustumaan ja odottamaan täyttämistä.


Tutustu esimerkiksi näihin kahteen kaikkien aikojen suosituimpaan Ruissipsireseptiimme:
Ruissipsit tonnikalatäytteellä
Ruissipsit Porotäytteellä

Ruissipsejä löydät kaupoista useissa eri mauissa. Muista myös Linkosuon Kaurasipsit, jotka sopivat käytettäväksi Ruissipsin tapaan. Ruis- ja Kaurasipsit löydät kauppasi kuivaleipähyllystä.

Tutustu sipsivalikoimaan:
Ruissipsit | Kaurasipsit

Ruislastu – Ohuen ohut, täydellisesti dippailuun sopiva tuote

Ruislastu

Ruislastut ovat ohuen rapeita snackseja, joita käytetään perunalastujen tapaan. Ne sopivat loistavasti dippailtavaksi erilaisilla dipeillä, sillä kuppimainen muoto varmistaa sen, että dippiä tulee varmasti tarpeeksi jokaiselle lastulle.

Kokeile lastujen kanssa esimerkiksi näitä herkullisia dippireseptejä:
Makea Chilidippi
3 x Vegaaninen dippi  

Ruislastuja löydät kaupoista useissa eri mauissa. Muista myös Linkosuon Kauralastut ja Kauralinssilastut, jotka sopivat Ruislastujen tapaan hyvin dippailuun. Ruis- ja Kauralastut löydät kauppasi snacks-/sipsihyllystä.

Tutustu lastuvalikoimaan:
Ruislastut | Kauralastut | Kauralinssilastut