Ravintola Alvar

Linkosuo’s newest lunch restaurant will open on August 5, 2024 next to the Helsinki railway station, on the ground floor of the Alma building!

Welcome to enjoy a versatile lunch made from domestic ingredients. On the side of the cafe, you will also find sweet treats prepared by our own patisserie.

At lunch, if you wish, you can also enjoy a Chef’s lunch, which is prepared as a plate portion just for you.

We also offer a selection of speciality coffees, house breads and rolls, and on the sweet side, a bun and cake of the day.

Opening hours:

Starting from August 5, 2024:

Monday-Friday open 8 a.m.-2.30 p.m.

Alvar Aallon katu 3C
00100 Helsinki
Katso sijainti kartalla päivitetään

Tel: 020 770 2468
Email: alvar@linkosuo.fi

Restaurant manager: Marjo Jämsä

Breakfast Monday-Friday 8:00-10:00 a.m.
11,90€

Lunch Monday-Friday 10:45 a.m-1:30 p.m.
Buffet lunch 13,50
Soup & salad lunch 11,50
Chef´s lunch 13,50 


Lunch list

Week 47

Monday 18.11.
Aamupuuro: Kaurapuuro VEG

Chef’s annos grillistä; Parmesaanilla kuorrutettua kanaa & maalaisvihanneksia tomaattikastikkeessa L,G

Lohimurekepihvejä & tilliranskankermaa L,G

Kanan koipinuijia & BBQ kastiketta M,G

Ruusukaalia parmesaanikastikkeessa & paahdettuja neulapapuja L,G (VEG)

Palsternakkakeittoa & saksanpähkinäöljyä L,G (VEG)

Mango-appelsiinismoothieta L,G

Chef’s portion from the grill; Parmesan chicken with grilled vegetable and tomato sauce L,G

Salmon patties & dill sour cream L,G

Chicken drumsticks & BBQ sauce M,G

Brussels sprouts in parmesan sauce & beans L,G (VEG,G)

Parsnip soup & walnut oil L,G (VEG,G)

Mango & orange smoothie L,G

Tuesday 19.11.
Aamupuuro: Neljän viljan puuro VEG

Chef’s annos grillistä; Parmesaanilla kuorrutettua kanaa & maalaisvihanneksia tomaattikastikkeessa L,G

Bearnaisella täyttettyä kampelaa & appelsiiniremouladea (L,G)

Perinteistä jauhelihakastiketta & pottumuussia L,G

Mexicon kasvisfritteri härkiksellä & appelsiiniremouladea L,G (VEG)

Linssikeittoa & juuressipsejä VEG,G

Omena-kaurapaistosta & vaniljakastiketta L

Chef’s portion from the grill; Parmesan chicken with grilled vegetable and tomato sauce L,G

Flounder with bearnaise filling & orange remoulade L,G

Mexican vegetable & pulled oat fritter L,G (VEG,G)

Lentil soup & root vegetable chips VEG,G

Apple & oat bake and vanilla dressing L

Wednesday 20.11.
Aamupuuro: Spelttihelmipuuro VEG

Chef’s annos grillistä; Chili-seesamihodarit pulled pork M tai nyhtökauratäytteellä VEG

Jamaican jerk kanaa & Jamaican hot sauce M,G

Soijarouhe Moussakaa VEG,G

Feta-pinaattipiirakkaa L (G) & Minttu-melonisalsaa VEG,G

Purjo-perunakeittoa L,G

Lakritsipannacottaa L,G

Chef’s portion from the grill; Chili & sesame hot dogs with pulled pork or pulled oat filling VE

Jamaican Jerk chicken & Jamaican hot sauce M,G

Vegan moussaka VEG,G

Feta & spinach pie L (G) & mint and melon salsa VEG,G

Leek & potato soup L,G

Licorice panna cotta L,G

Thursday 21.11.
Aamupuuro: Mannapuuro L

Chef’s annos grillistä; Chili-seesamihodarit pulled pork M tai nyhtökauratäytteellä VEG

Balsamico-karamelliporsasta M,G
Savulohikastiketta L,G & spagettia

No chicken -myskikurpitsarisottoa L,G (VEG)

Hernekeittoa palvikinkulla M,G (VEG)

Pannukakkua, hilloa & kermavaahtoa L

Chef’s portion from the grill; Chili & sesame hot dogs with pulled pork or pulled oat filling VEG

Balsamic & caramel pork M,G

Smoked salmon spaghetti L (G)

No Chicken & butternut squash risotto M,G (VEG,G)

Pea & ham soup M,G (VEG)

Pancake, jam & whipped cream

Friday 22.11.
Lounasta tarjolla 10.45–14

Aamupuuro: Uuniohrapuuro VEG

Chef’s annos grillistä; Chili-seesamihodarit pulled pork M tai nyhtökauratäytteellä (VEG)

Makaronilaatikkoa L (nauta)

Kukkoa viinissä M,G

Palak paneer leipäjuustolla L,G (VEG)

Bataattikeittoa L,G (VEG)

Jäätelöbaari
• Chef’s portion from the grill; Chili & sesame hot dogs with pulled pork or pulled oat filling VEG
• Minced meat & macaroni casserole L
• Coq au vin M,G
• Palak paneer with Finnish ‘bread cheese’ L,G (VEG)
• Sweet potato soup L,G (VEG)
• Ice cream bar



Download lunch menu for week 47 here ›