Ravintola Alvar

Linkosuo’s newest lunch restaurant will open on August 5, 2024 next to the Helsinki railway station, on the ground floor of the Alma building!

Welcome to enjoy a versatile lunch made from domestic ingredients. On the side of the cafe, you will also find sweet treats prepared by our own patisserie.

At lunch, if you wish, you can also enjoy a Chef’s lunch, which is prepared as a plate portion just for you.

We also offer a selection of speciality coffees, house breads and rolls, and on the sweet side, a bun and cake of the day.

Opening hours:

Starting from August 5, 2024:

Monday-Friday open 8 a.m.-2.30 p.m.

Alvar Aallon katu 3C
00100 Helsinki
Katso sijainti kartalla päivitetään

Tel: 020 770 2468
Email: alvar@linkosuo.fi

Restaurant manager: Marjo Jämsä

Breakfast Monday-Friday 8:00-10:00 a.m.
11,90€

Lunch Monday-Friday 10:45 a.m-1:30 p.m.
Buffet lunch 13,50
Soup & salad lunch 11,50
Chef´s lunch 13,50 


Lunch list

Week 4

Monday 20.01.
• Aamupuuro: Kaurapuuro VEG

• Chef’s annos grillistä; Tofukevätrullia, pähkinäistä kastiketta & limepikkelöityä chilikaalia VEG

• Silakkapihvejä & munakastiketta L

• Pähkinäistä satay kanaa M,G (VEG;G)

• Fetapastaa L

• Parsakaalikeittoa L,G (VEG)

• Hedelmäsalaattia VEG,G & pumpkin spice vaahtoa L,G

• Chef’s portion from the grill; Tofu spring rolls with peanut dressing & lime pickled chili and cabbage VEG

• Herring patties & egg sauce L

• Satay chicken M,G (VEG,G)

• Feta pasta L

• Broccoli soup L,G (VEG)

• Fruit salad & pumpkin spice cream L,G

Tuesday 21.01.
• Aamupuuro: Neljän viljan puuro VEG

• Chef’s annos grillistä; Tofukevätrullia, pähkinäistä kastiketta & limepikkelöityä chilikaalia VEG

• Harissakanaa M,G

• Chorizopyöryköitä tomaatti-basilikakastikkeessa M,G

• Punajuuri-vuohenjuustolasagnea nyhtökauralla L

• Palsternakkakeittoa L,G (VEG,G)

• Pulla päivä L

• Chef’s portion from the grill; Tofu spring rolls with peanut dressing & lime pickled chili and cabbage VEG

• Harissa chicken M,G

• Chorizo meat balls in tomato & basil dressing M,G

• Beetroot, pulled oat & goat cheese lasagna L

• Parsnip soup L,G (VEG,G)

• Cinnamon buns L

Wednesday 22.01.
• Aamupuuro: Spelttihelmipuuro VEG

• Chef’s annos grillistä; Caesar salaatti paahdetulla kanalla L

• Riistakäristystä & pottumuusia M,G

• Gnoccheja, valkopapuja & paprikaa tuorejuustokastikkeessa L

• Chili con härkis VEG,G & ranskankermaa L,G

• Pho -keittoa & lisukkeita M,G/VEG,G

• Vaniljapannacottaa & mansikkamelbaa L,G

• Chef’s portion from the grill; Chicken Caesar L

• Game sauté & potato mash M,G

• Gnocchi and beans in sweet pepper & cream cheese dressing L

• Chili con carne VEG,G

• Pho soup & sides M,G/VEG,G

• Vanilla panna cotta & strawberry melba L,G

Thursday 23.01.
• Aamupuuro: Ruispuuroa VEG

• Chef’s annos grillistä; Caesar salaatti paahdetulla kanalla L

• Jauhelihamakaronilaatikkoa L

• Lämminsavulohikastiketta, kirsikkatomaatteja & rucolaa L,G

• Feta-kasvispihvejä VL,G

• Juustoista sellerikeittoa & juuressipsejä L,G

• Punaherukkasmoothieta L,G

• Chef’s portion from the grill; Chicken Caesar L

• Minced beef & macaroni casserole L

• Salmon & cherry tomato sauce L,G

• Feta & vegetable patties VL,G

• Cheese & celery soup with root vegetable chips L,G

• Redcurrant smoothie L,G

Friday 24.01.
• Aamupuuro: Riisipuuroa L,G

• Chef’s annos grillistä; Caesar salaatti paahdetulla kanalla L

• Korean pulled pork hampurilainen & MUU Royale kasvishampurilainen runsaine lisäkkeineen L (G)

• Tofu Pad Thai VEG

• Mausteista linssikeittoa VEG,G

• Suklaavanukasta & kermavaahtoa L,G

• Chef’s portion from the grill; Chicken Caesar L

• Burgers: Korean style pulled pork & vegetable patty with sides L (G)

• Tofu Pad Thai VEG

• Spicy lentil soup VEG,G

• Chocolate pudding & whipped cream L,G

Download lunch menu for week 4 here ›