Lipstikalla maustettu hernepyre ja pekoni

Tarjoa alkupalana tai pikkusuolaisena.

Valmistusaika

Työaika: 15 min
Yhteensä: 15 min

Ainekset

1 pss Linkosuon ruis- tai kaurasipsejä
4 dl pakasteherneitä
1 dl kermaa
1 valkosipulinkynsi
1/2 ruukku tuoretta lipstikkaa
suolaa
2 siivua pekonia
2 rkl ruokokidesokeria tai fariinisokeria
2 dl vettä

Ohje

  1. Kiehauta 1 litra vettä kattilassa.
  2. Lisää kiehuvaan veteen herne ja valkosipuli. Keitä n. 1-2 min.
  3. Kaada vesi pois, mutta säästä keitinvettä n. 1 dl.
  4. Soseuta blenderissä tai sauvasekoittimella herneet, valkosipulit, keitinvesi, kerma ja lipstikka pyreeksi.
  5. Mausta ripauksella suolaa.
  6. Laita pekonit paistin pannulle, lisää vesi ja sokeri.
  7. Keitä hiljalleen kunnes vesi haihtunut, ja sen jälkeen vielä muutama minuutti kunnes pekonit ovat kauniin ruskeita molemmilta puolin.
  8. Täytä sipsit pyreellä ja pekoneilla.

Tämän reseptin suunnitteli Chef Anssi Lahdensivu

Reseptissä käytetyt tuotteet